Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Здравоохранение в программах кандидатов в президенты Украины

Андрей Набоков (додав(-ла) 16 декабря 2009 в 17:16)
Додати статью Роздрукувати

Кандидаты очень четко различаются по своей политической направленности в соответствии со своим видением неотложных мер в здравоохранении. Чем больше слов о «бесплатной медицине» в программе, тем более левый кандидат их произносит.

В программах кандидатов в президенты Украины вопросы здравоохранения освещены следующим образом:

Анатолий Гриценко
http://www.grytsenko.com.ua/prohrama.html

Закон визначить перелік медичних послуг, які держава гарантує кожному на безоплатній основі. Буде розгорнуто виробництво якісних ліків і медичних препаратів.

Юлия Тимошенко
http://www.tymoshenko.ua/uk/page/programa-tymoshenko-vybory-2010

Право на охорону здоров’я не може залежати від гаманця чи посади, тому кожна людина гарантовано матиме медичну страховку за рахунок роботодавця чи держави, а заможні громадяни — за власний рахунок.

Буде запроваджена система лікарняних кас, що зроблять медицину якісною і доступною для всіх громадян.

Протягом трьох років лікувальні заклади будуть повністю оснащені найсучаснішим медичним обладнанням та автомобілями швидкої допомоги.

Впродовж року буде наведено повний порядок з якістю ліків та цінами на них. Буде створено мережу лабораторій з контролю за генно-модифікованими організмами, якістю харчових продуктів та води.

Виктор Ющенко
http://www.nashvybir.com.ua/inner.asp?z=14

Статус працівників сфери освіти, культури, охорони здоров’я буде прирівняний до статусу державного службовця.

Инна Богословская
http://president2010.info/ru/page/258

За 5 років буде побудовано 9 сучасних діагностичних центрів, які забезпечать ранню діагностику для всіх верств населення по всій Україні.

Реалізація Національної програми «Здоров'я нації» значно підвищить заробітні плати, соціальні преференції медиків та престиж професії.

За 4 роки буде проведено масове переоснащення медичних закладів.

Буде подолано епідемію туберкульозу.

Владимир Литвин
http://www.narodna.org.ua/page/programme/

встановлення соціального стандарту споживання, який включатиме ... вартість лікування; забезпечення безкоштовними ліками інвалідів та дітей;

вироблення та реалізацію дієвого механізму повернення втрачених заощаджень, у тому числі – через ... забезпечення лікування ... за рахунок бюджету;

реальне підвищення зарплати ... лікарям,
надання ... лікарям статусу державних службовців;

матеріальне заохочення здорового способу життя;

розгортання загальнонаціональної програми “Боротьба із захворюваннями на рак молочної залози”.

Пётр Симоненко
http://president2010.info/ru/page/36

обсяг державних інвестицій у розвиток науки, культури, освіти, охорони здоров’я досягне 15% ВВП. Медицина й освіта стануть на ділі безплатними.

Буде відновлено... щорічну профілактичну діагностику стану їх здоров’я.

буде розроблено й реалізовано Комплексну державну програму боротьби з наркоманією й алкоголізмом.

Сергей Тигипко
http://tigipko.com/Programm

послідовна реформа системи охорони здоров’я.

Я за впровадження обов’язкового медичного страхування. За розвиток сімейної медицини та державної системи профілактики захворювань.

Олег Тягнибок
http://www.svoboda.org.ua/pro_partiyu/prohrama/

единственный кандидат с высшим медицинским образованием)

Запровадити довгострокову державну програму культивування в суспільстві здорового способу життя, що включає пропаганду духовного і фізичного здоров'я, боротьбу з наркоманією, алкоголізмом, тютюнопалінням.

Запровадити обов'язкове державне соціальне медичне страхування. Забезпечити ґарантований базовий пакет невідкладної первинної медичної допомоги, що надається безоплатно коштом державного медичного фонду.

Реалізувати програму "Репродуктивне здоров'я нації". Заборонити переривання вагітності, окрім випадків, зумовлених медичними висновками та доведених у судовому порядку фактів зґвалтування. Прирівняти у кримінальному законодавстві незаконне здійснення абортів до замаху на вбивство.

Здійснювати політику економічного протекціонізму щодо вітчизняної фармацевтичної промисловості й медичного приладобудування. Забезпечити суворий державний контроль за якістю та цінами на лікарські препарати, особливо імпортного виробництва.

Відновити і повернути у державну власність санаторно-курортні комплекси. Заборонити перепрофілювання санаторіїв. Заборонити приватизацію курортних та санаторних земель на всій території України.

Виктор Янукович
http://yanukovych.com.ua/programparty.html

забезпечити доступність інноваційних медичних послуг, що поліпшують здоров'я матерів і дітей, а також залучити їх до профілактичних заходів;

пріоритет охорони здоров'я в державній політиці;

перегляд моделі управління, організації та фінансування системи охорони здоров'я з перенесенням акцентів на контроль якості та професійну підзвітність;

заміну норм, що визначають розподіл бюджетних ресурсів на основі якісних показників, нормативними положеннями на основі показників якості і попиту;

передачу органам місцевого самоврядування повноважень щодо оптимізації медичної інфраструктури на місцях, розробки та фінансування місцевої політики охорони здоров'я і стимулювання якості в обслуговуванні;

реалізацію національних цільових програм боротьби з туберкульозом та ВІЛ/СНІДом, спрямованих на лікування хворих і профілактику епідемій серед населення;

подальше реформування системи охорони здоров'я з метою забезпечення громадянам свободи вибору медичних послуг, їх гарантовану якість і доступність усіх базових видів медичної допомоги;

забезпечення тривалості життя в Україні не нижче рівня розвинутих країн Європи;

гнучке поєднання безкоштовної та страхової форми медичного обслуговування;

поетапне запровадження обов'язкового державного медичного страхування незахищених верств населення, дітей, інвалідів та пенсіонерів;

дієве сприяння з боку держави вітчизняному виробнику медичних препаратів та обладнання, створення умов для оптимізації цін на лікарські засоби і медичну апаратуру в Україні, підтримання конкурентоспроможності української фармакологічної індустрії. Якісні ліки повинні бути доступними для всіх українців.

Арсений Яценюк
http://arseniy.org/program.php

Бюджетну медицину ... потрібно спроектувати наново. Вони будуть більш конкурентоздатними порівняно з приватними послугами у цій сфері.

Олег Рябоконь
http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP009?PT021F01=3&PT001F01=700

Юрий Костенко
http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP009?PT021F01=19&PT001F01=700

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»