Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Кон’югована пневмококова вакцина: не тільки для дітей

Кондрашова Наталья (додав(-ла) 22 марта 2010 в 15:20)
Додати новость Роздрукувати

У дослідженні доведена ефективність семивалентної кон’югованої пневмококової вакцини в запобіганні захворювань викликаних Streptococcus pneumoniae (пневмонія, септицемія, менінгіт) у ВІЛ-позитивних підлітків і дорослих.

Селективна деконтамінація травного тракту та ротоглотки відома для еррадикації грам-негативних бактерій з кишкового та респіраторного трактів, але все ж актуальним залишається питання про те, як дане втручання впливає на стійкість до антибіотиків.

В дослідженні опублікованому в Jounal Watch Infectious Diseases, науковці аналізували поширеність резистентності до антибіотиків у 13 відділеннях інтенсивної терапії, що були включені у рандомізоване, перехресне дослідження. Була проведена оцінка результатів селективної деконтамінації травного тракту та ротоглотки в порівнянні зі стандартним лікуванням. Комплекс деконтамінації складався з тобраміцину, поліміксину Е і амфотерицину В, що місцево використовувалися в ротоглотці або були введені через назогастральний зонд, залежно від мети втручання. Для селективної деконтамінації шлунково-кишкового тракту пацієнти протягом 4-х днів також отримували цефатоксим внутрішньовенно. Це дослідження включало всіх пацієнтів відділень інтенсивної терапії, не дивлячись на те, чи отримували вони деконтамінаційне втручання.

Всього було вивчено 2963 зразки з прямої кишки та 2304 зразки з респіраторного тракту. В ректальних зразках розповсюдженість стійкості до цефтазидима, тобраміцина і ципрофлоксацина було значно більше після періодів селективної деконтамінації травного тракту чим перед або під час таких періодів (Р<0,05 для всіх препаратів). В зразках з респіраторного тракту розповсюдженість резистентності значно зменшувалась протягом періодів селективної деконтамінації, а потім значно зростала (Р<0,05 для всіх препаратів).

Не дивлячись на те, що дане дослідження висвітлює потенційні недоліки і ми досі не знаємо як така стійкість розвивається, результати дослідження дають нову інформацію до роздумів щодо таких втручань.

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»