Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Кесарів розтин підвищує алергізацію дитячого організму

Редакция портала (додав(-ла) 3 марта 2010 в 10:33)
Додати новость Роздрукувати

Діти, які народились після кесаревого розтину можуть мати підвищений ризик харчової алергії та діареї новонароджених.

Німецькі дослідники з'ясували, що у дітей, народжених після кесаревого розтину, у віці 12 місяців вдвічі підвищена чутливість до такої їжі як коров'яче молоко, ніж у дітей народжених природнім шляхом. Також такі діти були більш схильні до діареї. Причиною такого явища є те, що під час проходження дитиною через природні родові шляхи, дитина отримує необхідні для шлунково-кишкового тракту бактерії, які беруть участь у формуванні імунної системи. Внаслідок кесаревого розтину процес нормального бактеріального розвитку в ШКТ дітей змінюється і/або відтерміновується.

У дослідження було включено 865 здорових, своєчасно народжених немовлят, батьки яких мали певний вид алергії в анамнезі. Усі немовлята перебували на грудному вигодовуванні впродовж перших чотирьох місяців життя.

У віці 12 місяців усім дітям провели аналіз крові, в якому визначали наявність антитіл до звичних харчових алергенів, включаючи яйця, білки коров'ячого молока, соєвий білок, всього 5 показників. Перші шість місяців батьки вели щоденники, в яких відмічали добовий раціон своїх дітей та стан їх самопочуття.

147 немовлят (17%), з 865 досліджених, були народжені шляхом кесаревого розтину. Діти, народжені цим методом, перші 12 місяців життя на 46% були більш схильні до діареї. В додаток, ці діти в 12-місячному віці були вдвічі чутливіші до таких продуктів як коров'яче молоко та інших алергенів.

Можна припустити, що діти, народжені через природні родові шляхи отримують вагінальні, шлункові та інших бактерії від матері, які допомагають та розвивають здорову імунну систему. А діти, народжені через кесарів розтин отримують бактерії з середовища лікарні, що може підвищити ризик виникнення харчових алергій та інших патологічних станів. Тому, це вкотре доводить той факт, що народжувати потрібно природнім шляхом, бо це позитивно впливає як на породіллю, так і на немовля.

Джерело:  WebMD Health News

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»