Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

MedPedia відкрито!

Ковтонюк Павел (додав(-ла) 22 января 2010 в 14:02)
Додати новость Роздрукувати

Близько року на цю подію чекали, і нарешті відбулося – відкрито MedPedia, медичну онлайнову екциклопедію на технології wiki.

Практично – це Вікіпедія на тему медицини, яку пишуть лікарі усього світу. А це означає – безпрецедентний ресурс для отримання інформації та навчання медичних професіоналів.

Якщо ви не дуже вражені потенціалом потужності ресурсу , скажу, що в цьому році Вікіпедію визнано найкращою існуючою у світі енциклопедією. Уявіть: “народна” енциклопедія, яку пишуть усі обійшла за науковістю навіть Encyclopedia Britannica, яку вже мабуть більше століття пишуть найкращі експерти і науковці.

Так само, сподіваємося, MedPedia зможе “потягатися” із медичними енциклопедіями. Чому:

- Вона є джерелом найбільш сучасної, яка тільки може бути, інформації. Причому інформації в динаміці. Доки традиційні джерела збирають усі наявні знання і готують до публікації статтю, предмет статті може сильно змінитися. У відкритих ресурсах зміни з’являються миттєво.

- Будь-яка інформація отримує миттєвий зворотній зв’язок. Будь-що, написане про хворобу одразу ж може бути прочитане, доповнене або виправлене сотнями і тисячами спеціалістів з цієї хвороби у світі.

- Інформація перевіряється на правдивість природним шляхом. Аудиторія із тисяч спеціалістів виявить помилки швидше, ніж найкраща редакційна комісія.

Такий ресурс, як MedPedia, на мою думку, може стати набагато ціннішим за більшість підручників, за якими викладають у медвузах. Шкода лише, що Інтернет як джерело знань, а особливо його англомовна частина в українській медичній спільноті не дуже поширені.

http://healthcare.management.com.ua/2009/03/05/medpedia-vidkryto/

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»