Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

У Гаїті не вистачає лікарів та ліків

Андрей Набоков (додав(-ла) 15 января 2010 в 13:29)
Додати новость Роздрукувати

Міжнародна рятувальна операція розвертається в Гаїті, де відбувся страшний землетрус. Десятки країн посилають у зону стихійного лиха продукти, медикаменти, техніку та фахівців з надання екстреної допомоги.

Росія направляє на острів два літаки МНС із бригадами рятувальників, лікарів Центра медицини катастроф та акромобільним госпіталем. Також до вильоту готують військово-транспортний літак із двома вертольотами на борті. Вони необхідні для евакуації поранених, тому що по дорогах у районі зруйнованої столиці країни проїхати зараз просто неможливо.

США для надання допомоги послали до берегів Гаїті кілька кораблів на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон". Палубну авіацію задіють для доставки гуманітарних вантажів. У найбіднішу країну західної півкулі йде й фінансова допомога. Всесвітній банк виділив 100 мільйонів доларів, ООН перелічила 10 мільйонів і почала кампанію по збору засобів. Міжнародна підтримка для Гаїті - єдина надія.

Місцевий житель: "Велика кількість людей помирає. Нам потрібна допомога, міжнародна допомога, термінова допомога. Тут нам не допоможе ніхто. Немає ні води, ні їжі, ні ліків, ні світла, ні зв'язку - нічого. Ми просто в розпачі". У Порт-о-Пренсі та околицях зруйновані дві третини будівель - житлові будинки, держустанови, будинки іноземних представництв. Від штаб-квартири місії ООН залишилися руїни. Загинули 16 співробітників, у тому числі й глава місії, під завалами залишаються близько 100 чоловік.

У постраждалих районах немає техніки, необхідної для розбору уламків і порятунку тих, кому вдалося вижити. Лікарні зруйновані, не вистачає лікарів і медикаментів. Поранені лежать прямо на вулицях, поруч із тілами загиблих, передає НТВ. Загальне число жертв трагедії поки складно оцінити навіть пр иблизно. Президент Гаїті Рене Преваль назвав цифри від 30 до 50 тисяч, але не виключив, що вони можуть збільшитися в рази. Усього від землетрусу постраждали, за попередніми оцінками, три мільйони чоловік - це третина всього населення країни.

http://www.ntv.ru/novosti/183972/

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»