Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

МОЗ: галузь медицини фінансується на 60%

Андрей Набоков (додав(-ла) 13 февраля 2010 в 17:31)
Додати новость Роздрукувати

На сьогодні за найбільш скромними оцінками для нормального функціонування системи охорони здоров’я потрібно не менше 56 млрд. грн. Про це на розширеному засіданні Національної ради з питань охорони здоров'я населення при Президентові України заявив міністр охорони здоров'я України Василь Князевич.

"На жаль, існуючі ресурси, включаючи добровільне страхування та лікарняні каси, забезпечують галузь лише на 60% від потреби. Виникає дефіцит більше 22 млрд грн, який вимушені частково покривати наші пацієнти", – зазначив міністр.

За словами Князевича, серед можливих джерел, що застосовуються в світовій практиці, в першу чергу треба розглядати відрахування від фондів оплати праці підприємств, що дозволить створити необхідні фонди для запровадження обов’язкового медичного страхування.

"Проте, це джерело також не дозволить покрити дефіцит у фінансуванні. Відрахування на рівні 5% не забезпечують навіть додаткових 15 млрд грн надходжень. До того ж слід враховувати, що наш підприємець і так «задавлений» різними податками та зборами, і навряд чи витримає великий додатковий тягар", – зазначив міністр.

Источник: Zaxid.net

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»