Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Бракує докторів

Андрей Набоков (додав(-ла) 10 февраля 2010 в 15:23)
Додати новость Роздрукувати

Міністерство охорони здоров'я просить уряд збільшити державне замовлення для закладів медичної освіти на понад 50%.

Кадрові проблеми особливо відчутні у регіонах. На 10 тисяч населення припадає менше як 28 лікарів - це загальноукраїнський показник, і він є значно нижчим за європейські нормативи, констатують у міністерстві. Плинність кадрів щорічно становить 5 тисяч лікарів, лише випускниками ці потреби не компенсувати. Загалом в Україні не вистачає понад 50 тисяч лікарів, повідомили у міністерстві.

Ситуація на Львівщині із забезпеченням лікарями не є такою гострою, як в інших регіонах, повідомила в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заступник керівника обласного управління охорони здоров'я Ірина Микитчак.

Є проблеми з педіатрами, лікарямифтизіатрами, патологоанатомами, анестезіологами, дитячими психіатрами, а у гірських районах бракує медиків усіх профілів, каже Микитчак. І додає: "Найкраща ситуація із забезпеченням стоматологами, хірургами та гінекологами. Але найбільша проблема в тому, що лікарі пенсійного віку часто не хочуть звільнятися, через соціальну незахищеність". На жаль, випускники, молоді медики, не хочуть працювати у районах через відсутність соціального та інфраструктурного забезпечення. Навіть ті, що приїхали вчитися зі сіл, намагаються у різний спосіб залишитися в місті, розповідає пані Микитчак.

Відтак, безпосередньо Львів не має жодних проблем із кадровим забезпеченням, повідомив головний лікар міста Володимир Зуб. Є лише поодинокі вакансії і то у місцях, де робота є виснажливою, приміром, у пунктах швидкої допомоги. Нині проблема із виїздом лікарів на роботу за кордон, теж не відчутна, каже Зуб, але ситуація з часом може докорінно змінитися, додає він, якщо держава не змінить своєї соціальної політики щодо медиків.

http://www.lvivpost.net/content/view/5560/100/

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»