Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Вживання алкоголю в підлітковому віці призводить до пухлин молочної залози

Фищук Роман (додав(-ла) 14 мая 2010 в 12:00)
Додати новость Роздрукувати

Дівчата, які регулярно вживають алкоголь в підлітковому віці, можуть бути під вищим ризиком виникнення доброякісних пухлин молочної залози, ніж ті, хто не вживає алкоголь, повідомляють дослідники з Гарварду.

Як відомо, наявність доброякісних новоутворів молочних залоз є фактором ризику появи раку молочної залози.

Вік учасників на початку дослідження склав 9-15 років. Дівчата заповнювали опитувальники з 1996 р. по 2001 р., а потім ще в 2003 р., 2005 р. та 2007 р.

Протягом досліджень 2005 р. та 2007 р. учасниці були опитані щодо доброякісних новоутворів молочних залоз; 147 учасниць позитивно відповіли на запитання, а у 67 з них діагноз був підтверджений біопсією.

Ті учасниці, що споживали алкоголь 6-7 разів на тиждень, більш ніж у 5 разів мали вищий ризик виникнення доброякісних новоутворів в дорослому віці, ніж їх однолітки, що утримались від споживання алкоголю. А ті, що споживали алкоголь 3-5 разів на тиждень, мали підвищений у 3 рази ризик виникнення новоутворів, показало дослідження.

Остаточно механізм впливу вживання алкоголю на розвиток доброякісних новоутворів не відомий, але науковці припускають, що внаслідок підвищення рівня статевого гормону естрогену у жінок створюються сприятливі умови для виникнення доброякісних новоутворів молочної залози.

Незважаючи на інформаційні повідомлення про те, що вживання алкоголю шкідливе для здоров’я, Україна й далі залишається країною з одним з найвищих рівнів споживання алкогольних виробів. І найбільше непокоїть те, що збільшується кількість молоді, особливо дівчат, які споживають алкоголь на щоденній основі. Однак, потрібні й інші дослідження, які вивчали б вплив алкоголю на молодий організм.

Джерело:  WebMD Health News

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»