Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Операції по зниженню ваги зменшують кількість ускладнень під час вагітності

Фищук Роман (додав(-ла) 12 мая 2010 в 12:00)
Додати новость Роздрукувати

Операції з приводу зменшення маси тіла перед пологами можуть попередити розвиток післяпологових ускладнень у жінок, які страждають надмірною вагою, відмічають американські науковці.

В новому дослідженні науковці виявили, що жінки, яким було проведено оперативне втручання по зменшенню ваги перед вагітністю, були на 75% менш схильні до післяпологових ускладнень пов’язаних з підвищеним артеріальним тиском, ніж ті, яким операція була проведена після пологів.

Дослідники відзначають, що третина жінок репродуктивного віку в США страждають ожирінням (Індекс Маси Тіла (ІМТ) > 30), а у 6-8% ІМТ > 40.

Для багатьох жінок оперативне втручання є ефективним методом зменшення ваги. Але лікарі відзначають, що на сьогодні досить мало є інформації щодо впливу операцій по зменшенню ваги на розвиток післяпологових ускладнень.

В даному дослідженні, яке тривало з 2002 по 2006 рік, взяли участь 585 жінок з ожирінням. Вік жінок коливався від 16 до 45 років. У 269 жінок операція по зменшенню ваги була проведена до пологів, а у 316 – після пологів.

Шлунковий обхідний анастомоз був обраний операцією вибору та був проведений 86% пацієнтів.

Результати дослідження показали, що приблизно у 15% жінок, які народили до операції, була відмічена прееклампсія або еклампсія порівняно з 3% жінок, які були прооперовані до пологів.

Таким чином, потрібно відмітити, що подальші дослідження в запропонованому напрямку є доцільними, оскільки еклампсія є важливою проблемою сьогодні, адже призводить до таких ускладнень як недоношена вагітність, завмерлий плід, смерть матері або плоду.

Джерело:  WebMD Health News

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»