Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Зволікання з променевою терапією пов'язане з підвищеним ризиком рецидиву раку молочної залози

Фищук Роман (додав(-ла) 29 марта 2010 в 13:33)
Додати новость Роздрукувати

Чим довше жінки чекають на радіотерапію після операції з приводу раку молочної залози, тим частіше хвороба повертається знову, попереджують науковці.

Науковці зі США, Канади та Японії проаналізували дані 18 050 жінок, хворих на рак молочної залози, з метою вивчення зв'язку між інтервалом часу після оперативного лікування до початку радіотерапії, та визначили відсоток рецидивів захворювання. Всі жінки віком 65 років і більше, що були включені в дослідження, хворіли на ранні стадії раку молочних залоз та були проліковані оперативно за допомогою органо-зберігаючої операції з наступною променевою терапією. У жінок, які розпочали радіотерапію більше 6 тижнів, після операції відмітили підвищений ризик місцевих рецидивів раку молочної залози. Автори дослідження підсумували, що променева терапія повинна розпочинатись якнайшвидше після оперативного лікування з метою зменшення ризику рецидивів.

На разі, проблема ранньої діагностики раку молочної залози є надзвичайно актуальною в Україні. Мамологічні центри по всій країні не виконують свої функції, візуальна діагностика фахівцями інших спеціальностей є на низькому рівні.

Потрібна чітка стратегія вирішення цієї проблеми та перелік необхідних ресурсів. Адже з давніх-давен відомо: «Bene dignosticur, bene curatur» (з лат. «Добре розпізнається – добре лікується»).

Джерело:  The British Medical Journal

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»