Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Вживання контрацептивів може подовжити тривалість життя

Фищук Роман (додав(-ла) 23 марта 2010 в 12:01)
Додати новость Роздрукувати

Жінки, які приймають або приймали таблетовані оральні контрацептиви протягом життя, не перебувають у групі підвищеного ризику ранньої смерті. Шотландські науковці дослідили, що вживання контрацептивів навіть може подовжити тривалість життя жінок.

Згідно результатів дослідження, проведеного в Абердіні, жінки, які вживали оральні контрацептиви, менш схильні померти від будь-якої хвороби, включаючи злоякісних новоутворень, ніж ті, які ніколи їх не приймали. Дослідники дійшли такого висновку після аналізу результатів 40-річного моніторингу 46 000 жінок, які взяли участь в дослідженні.

Виявили, що незважаючи на дещо вищий рівень смертності серед молодих споживачів оральних контрацептивів, нижчий рівень смертності був зареєстрований у жінок старшого віку.

З розрахунку на 100 000 жінок були отримані наступні результати: серед жінок віком до 30 років померло на 20 жінок більше, 30-39 років – на 4 більше, 40-49 років – на 14 менше, 50-59 – на 86 менше, 60-69 років – на 122 менше, більше 70 років – на 308 жінок померло менше.

Загалом серед жінок, що вживали оральні контрацептиви, рівень смертності внаслідок будь-яких причин був на 12% нижчий, ніж у тих, які їх не вживали взагалі.

На жаль, ці результати не є надійними для жінок, які використовують оральні контрацептиви сьогодні. Адже складники ліків змінились за останні 40 років. Тому не варто одразу після прочитання цієї новини бігти до аптеки та купувати оральні контрацептиви, а слід порадитись з Вашим лікарем, зважити всі переваги та недоліки вживання будь-яких контрацептивів. Всім відомо, що найкращий метод попередження вагітності та захворювань, що передаються статевим шляхом – це утримання від статевих стосунків.

Джерело:  Cancer Research UK

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»