Вхід на сайт

Увійти Зареєструватись

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»

Вибір напряму медицини

Інформаційний блок
Розмір тексту
Aa Aa Aa

Національна Медична Премія (НМП)

Редакция портала (додав(-ла) 18 мая 2010 в 12:34)
Додати статью Роздрукувати

Конкурс і найвища відзнака для учасників конкурсів, реєстрів, рейтингів, інших проектів та подій, які сприяють зміцненню здоров’я українського народу та розвитку системи охорони здоров’я.

Організатори конкурсу «Національна Медична Премія»: ПМРА «МАРСМЕДІА» та міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу». Співорганізатори конкурсу: «Всеукраїнська Асоціація Головних Лікарів», «Федерація громадських медичних об’єднань», «Державний фармакологічний центр» і Національний Музей Медицини України, які сприяють проведенню та популяризації конкурсу, беруть активну участь у робочих групах щодо проведення конкурсу. За підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Завдання  конкурсу:

  1. Підвищення соціального статусу медичного працівника і престижу професії лікаря у суспільстві;
  2. Підвищення рівня обізнаності пацієнтів і виховання відповідного рівня культури споживання медичних послуг;
  3. Популяризація турботи про збереження власного здоров‘я кожного українця;
  4. Відзначення кращих юридичних і фізичних осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток  вітчизняної системи охорони здоров’я та здоров’я українського народу;
  5. складання переліку об'єктів інвестування та цільового фінансування в межах соціальних програм та проектів.

ТОП100 в медицині — щорічний загальнонаціональний реєстр кращих лікарів, закладів охорони здоров’я, середнього медичного персоналу, медичних, лікувально–профілактичних та навчальних закладів, який створюється за результатами загальнонаціонального голосування практикуючих лікарів, професійних державних і незалежних організацій системи охорони здоров’я. Реєстр формується в результаті соціологічного дослідження (опитування), яке проводиться серед лікарів (експертів) з досвідом роботи 5 і більше років різними шляхами (пряме інтерв’ю, друкування анкет у пресі, через Інтернет тощо) протягом року (січень-грудень). Результати оголошуються щорічно у грудні. До реєстру може потрапити будь який із працівників системи охорони здоров’я, які відповідають певним вимогам до учасників, і які наберуть необхідний «прохідний бал» (за кількістю голосів, відданих за учасника експертами, професійними організаціями та адміністраціями охорони здоров’я) у межах квоти своєї адміністративно-територіальної одиниці (області).

Реєстр «ТОП100 в медицині» – це форма оприлюднення результатів голосування Експертів (практикуючих лікарів, професійних організацій державної і не державної форми власності) у межах адміністративних районів.

Опитування фахівців галузі охорони здоров’я проводиться на регіональному рівні, з урахуванням адміністративно-територіального устрою України (24 області, АР Крим, міста зі спеціальним статусом Київ і Севастополь), у другій половині року з підведенням підсумків опитування і формуванням реєстру в кінці поточного року.

Вимоги оргкомітету до учасників конкурсу:

  • Відповідність номінанта загальним вимогам до лікаря, працівника галузі охорони здоров’я до медичної установи.
  • Наявність практичної роботи за спеціальністю на момент початку проведення щорічного туру конкурсу.
  • Стаж роботи номінанта за спеціальністю має бути не менше ніж 5 років з моменту отримання посвідчення спеціаліста.

Прийом заявок та порядок висування номінантів конкурсу:

  • Претендента на участь у реєстрі висувають: будь-який лікар, який заповнив анкету «Національної Медичної Премії», обласні управління Міністерства охорони здоров’я (або іншого міністерства України), «Центри Здоров’я», професійні асоціації. Можливе також самовисування номінантів.
  • Претендент може бути висунутий до боротьби за перемогу тільки в одній з номінацій на протязі одного року.
  • Претендентом на отримання премії реєструються всі лауреати щорічного реєстру «ТОП100 в медицині».

Участь українських медиків в голосуванні до реєстру «ТОП100 в медицині» підтвердило, що в нашій країні дійсно є справжні професіонали, яким можна довірити своє здоров’я та своїх близьких.

20 тисяч працівників галузі охорони здоров’я  виказали свій вотум довіри колегам.

10 грудня 2009 року оргкомітет конкурсу «Національна Медична Премія» оприлюднив загальнонаціональний реєстр найкращих медичних працівників, адміністраторів та закладів охорони здоров’я України «ТОП100 в медицині».

Учасниками реєстру стали лікарі, працівники середнього медичного персоналу, адміністратори чи заклади галузі охорони здоров'я, що у межах адміністративного району набрали найбільшу кількість експертних голосів.

До реєстру потрапили працівники системи охорони здоров’я, які відповідають певним вимогам до учасників і які набрали необхідний «прохідний бал» (за кількістю голосів, відданих за учасника експертами, професійними організаціями та адміністраціями охорони здоров’я) у межах квоти своєї адміністративно-територіальної одиниці (області). Проект зібрав багатьох небайдужих, які вирішили підтвердити своїми голосами той факт, що в Україні є справжні медики.

Оргкомітет конкурсу «Національна Медична Премія» вважає, що незважаючи на відсутність достатнього фінансування медичного сегменту, в Україні є медики, якими може пишатися український народ, яким можна довірити своє здоров’я і здоров’я своїх близьких. Ці лікарі не завжди відомі чи титуловані, але вони варті всенародного визнання.

Виконавча дирекція конкурсу  «Національна Медична Премія»
т. (044)353-71-00
pr@nmp.org.ua
www.nmp.org.ua

Правова інформація: htts://medstrana.com.ua/page/lawinfo/

«Информация для медицинских работников / первый живой профессиональный портал для практикующих врачей»